Reparaties Kunstgebitten

happy-teeth-a

Is uw gebit gebroken of bent u een element kwijt dan kunt u ook bij ons terecht. Vaak kunnen wij u direct helpen en kunt u wachten onder het genot van een kopje koffie terwijl wij uw gebit weer wordt gerepareerd.

Originele sterkte

Het repareren van een kunstgebit is niet alleen even lijmen. Wij vernieuwen het kunststof rond de breuk. Hierdoor is de reparatie vrijwel onzichtbaar en behoud de prothese de originele sterkte. Waarschuwing: Laat zelf repareren achterwege. Niet alleen bestaat er geen lijm die sterk genoeg is, maar de meeste lijmsoorten hebben ook nog eens een agressieve werking op de kunststof van uw prothese. Hierdoor kan het kunstgebit zo worden aangetast dat repareren niet meer mogelijk is. Daarbij is een lijmreparatie nooit zo sterk als de methode die wij toepassen. Het repareren van uw prothese kunt u daarom het beste aan de vakman overlaten.

Oorzaak oplossen

Anders dan bij ongelukjes, zoals bij het in de wastafel laten vallen van een prothese, wordt u alleen geconfronteerd met breuken en scheurtjes als uw kunstgebit ‘slecht past’ of wanneer deze de nodige jaren in gebruik is. Wanneer er sprake is van een ‘slechte passing’ ontstaan piekbelastingen op één bepaald punt in uw prothese waardoor breuk kan optreden. Ook langdurig gebruik kan leiden tot het optreden van zwakke punten in de prothese waardoor deze kan scheuren en zelfs breken. Hierbij helpt maar één remedie, een nieuw kunstgebit. Ook hiermee kunnen wij u van dienst zijn. Laat uw prothese en de ‘passing’ regelmatig door ons controleren. Hiervoor kunt u kosteloos bij onze praktijk in Leidschendam terecht. Een kunstgebit reparatie is altijd mogelijk maar voorkomen is natuurlijk nog beter.